Erzincan ili Dogu Anadolu Bölgesi'nde dokuz ilçeden olusan bir ildir. Bunlar Refahiye, Kemah, Kemaliye, Tercan, Çayirli, Iliç, Otlukbeli ve Üzümlü'dür. Tarihi ipek yolunun üzerinde yer alir.
Erzincan ili Dogu Anadolu Bölgesi'nde dokuz ilçeden olusan bir ildir. Bunlar Refahiye, Kemah, Kemaliye, Tercan, Çayirli, Iliç, Otlukbeli ve Üzümlü'dür. Tarihi ipek yolunun üzerinde yer alir.
Cografi konumu
Yüzölçümü 600 km kare, yüksekligi 1.150-1.300 m'dir. Ovanin çevresini yüksek daglar kusatir. Bunlarin en yüksekleri kuzeydogudaki Kesis (3.547 m) ve güneydeki Mercan Daglari'dir. Mercan Daglari halk arasinda Munzur Daglari olarak bilinir.
Erzincan Ovasi'na güneydoguda Sansa Bogazi'ndan giren Karasu, ovanin tektonik dogrultusunu (güney, güneydogu-bati, kuzeybati) takip ederek Erzincan önlerine gelir ve bu dogrultuyu (bati, güneydogu) dönerek Kemah Bogazi'na girer. Demiryolu da bu bogazlari boylar. Ova, kuzeybatida Sipiköz ve Karadaglari arasina sokulur.
Tarihçe
Erzincan`nin , Otlukbeli ilçesinde 11 Agustos 1473 tarihinde ünlü Otlukbeli Savasi gerçeklesti. Fatih Sultan Mehmed ile 100.000 Osmanli askeri ve Uzun Hasan Sultan ile 70.000 Akkoyunlu asker Otlukbeli`de savas meydaninda savasa karsi karsiya geldiler.
Sarikamis Savasi'nin galibi General Nikolay Yudeniç Rus Kafkasya Ordu komutani olarak 1915 yilinin yaz aylarinda Anadolu'ya taaruza geçti ve Erzincan'a kadar Rus ordu birlikleri ile ilerlendi.
27 Aralik 1939'da Erzincan depremi oldu.
Özellikleri
Tarim
Erzincan Ovasi, yagislarinin azligina, kislarinin oldukça siddetli olmasina ragmen, özellikle sulama yardimiyla çesitli tarim yapilan bir yöredir.Erzincan Ovasi
Not: Bu sayfa, online kullanici toplulugu tarafindan olusturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nin Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Erzincan Ovasi maddesinden faydalanilarak veya ilgili madde birebir kopyalanarak hazirlanmistir. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansi ilkeleri kapsaminda, Vikipedi sitesi kaynak gösterilerek özgürce kullanilabilir.